ENAKNYA RASA ICE CREAM TANPA GELATIN, HALAL

0
51

HPAINTERNATIONAL.BIZ – Apa itu gelatin? Halal atau haram? Ramai diantara masyarakat kita yang kurang memahami apakah itu gelatin walhal kita sering mengkonsumsi makanan berasaskan gelatin.

Pada dasarnya gelatin adalah satu zat kimia padat yang tidak berwarna, lut sinar dan tidak berperisa.

Ia seakan-akan menyerupai agar-agar. Cuma bedanya agar-agar adalah dari tumbuh-tumbuhan, tetapi gelatin dibuat dari kolagen dari hewan.

Kebanyakan gelatin dipasaran mengunakan lemak haiwan seperti babi yang sudah terang menyatakan bahawa ianya tidak halal.

Oleh sebab itu, sebelum anda membeli gelatin di pasaran sebaiknya anda pastikan dahulu jenis gelatin itu tertera pengesahan cop halal.


HPA International amat menitik beratkan soal permakanan halal dan haram kerana ia merupakan darah daging kita.

Oleh hal yang demikian, kami telah mengeluarkan eskrim yang 100% bebas dari bahan gelatin.

Rasai keenakan rasa Radix Ice Cream dengan perisa coklat, keladi, jagung serta Kopi Radix yang dijamin halal dan suci.

Es krim buatan muslim 100% ini mempunyai 4 perisa yang tersendiri. Dapatkan sekarang di Radix Hallmart yang berhampiran anda! (Terdekat).

Penulis : Emma

Editor : Bangun Lubis

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here